21 Nisan 2013 Pazar

Bir çanta daha...


Neler arttı, etekten kumaş, örgü çiçeklerden ip, şaldan bir parça...Sonunda ortaya çıkan yazlık bir çanta....





14 Nisan 2013 Pazar

Ne Buldum Çantası


Bu ne buldumlar çok işe yaradı. Çantanın nasıl ortaya çıktığı ise tam bir muamma. Çürümeye yüz tutmuş patatese kertenkelemsi bir şekil oyarak başladım işe. Sonra kumaş boya ile boyadım. Gazoz kapaklarını deldim, boyadım ki iyi ki biriktirmişim. Bir gün işime yarayacaklarını biliyordum. (Aklıma arkadaşımın attığı kavanozlar geldi, kim bilir ne çok işe yararlardı!) Kolyelerden kalan tarçınları da ekleyince böyle bir çanta çıktı ortaya. Çoktan elimden uçtu bile :)






7 Nisan 2013 Pazar

Afrika esintisi



Bu tarçına fena sardım. Çok da hoşuma gidiyor. Yalnız tarçın kokusu beni çok acıktırıyor. İki gündür dünyayı yedim.







5 Nisan 2013 Cuma

Tarçın Kolyeler



Sağlıklı beslenme için her türlü teorik bilgim ve malzemem var. Ama hiç uyguladım mı? Tabi ki hayır. Bitki çayı yaparım diye her defasında önceki aldığımı unutup evin her köşesine tarçın yığmışım. Baktım kurtlanmak üzereler, mideme girmedi bari boynuma takayım dedim.









4 Nisan 2013 Perşembe

       

BABAMIN KAZ CİVCİVLERİ

Kazlar  yumurtalarının üzerine basıp basıp kırınca babam da tavuğun altına kaz yumurtası koymuş. Beş taneden üç tane civciv çıkmış. Anne tavuk onları kendi yavrusu gibi bakıyormuş. Civcivler de kazların yüzüne bile bakmıyorlar hatta onlardan kaçıyorlarmış. Neymiş, demek ki doğuran değil emek veren anne oluyormuş :)



3 Nisan 2013 Çarşamba

Geçen yaz Kemer'deki tatilin dönüşünden sonra Antalya Müzesinde görüp hafızamda kalan figür kırıntılarıtyla harmanladığım tarihin esintilerini taşıyan, yaratıcı kolyeler...Beyin bedava :)


























Antalya Müzesinde Meksika esintileri....